Näyttävät valokuvataulut - miten valitsen sopivan materiaalin?

Taide ilahduttaa kotona, mökillä ja toimistossa. Sitä on myös ihanaa antaa lahjaksi. Verkkokaupan näyttävät valokuvat taipuvat sisustustauluiksi erilaisille materiaalille, joista meiltä löytyy kaksi eri vaihtoehtoa. Saatavana on alumiinikomposiittitauluja sekä akustiikkatauluja. Käyttämämme materiaalit ovat kotimaisia ja laadukkaita.
Kokosin sinulle pienen tietopaketin eri vaihtoehdoista tueksi materiaalin valintaan.

Alumiinikomposiitti herättää kuvan pinnan eloon

Alumiinikomposiitti on kevyt ja kestävä ratkaisu monenlaiseen tilaan.

Suoraan levylle painetussa kuvassa värit tulevat esille ikään kuin irti nostettuina, jolloin oikea valaistus tekee taulun pintaan kolmiulotteisen tunnelman.

Alumiinilevylle painettu valokuva on hyvin teosmainen ja siksi se sopiikin erinomaisesti avonaisiin tiloihin. Suosittelen alumiinikomposiittia materiaaliksi, mikäli olet valmis panostamaan sen esillepanoon sekä kohdentavaan valaistukseen. Alumiinikomposiittitaulu on kuin pala galleriaa kodissasi.

Akustiikkataulu on ilo silmälle ja korvalle

Akustiikkataulu on mahtava keksintö, sillä se parantaa tilan äänimaailmaa ja tuo iloa silmälle. Akustiikkatauluja käytetään usein julkisissa tiloissa sekä toimistoissa, joissa kaivataan väriä, tunnelmaa sekä akustiikan parantelua.


Akustiikkataulu ei kuitenkaan ole väreiltään yhtä voimakas kuin alumiinikomposiittitaulu, se on sävyiltään hienostuneempi ja mattamaisempi.


Akustiikkataulun voi ripustaa seinälle tai kiinnittää kattoon, mikä on myös hyvä vaihtoehto kaikujen vähentämisessä. Materiaali ei ole painavaa ja kiinnityksen voi toteuttaa ripustuslistan avulla.

Akustiikkataulujen avulla voidaan myös toteuttaa mielenkiintoisia kokonaisuuksia eri tiloihin. Kolme saman sävyistä pystykuvaa vierekkäin muutaman sentin välillä luovat upean kuvakollaasin, jota voi käyttää vaikka koko sisustuksen pohjana.  

Valitse kuva silmällä, materiaali tilan vaatimusten mukaan

Kuten huomaat, nämä materiaalit ovat erinomaisia ja ne sopivat hyvin moneen tarkoitukseen.

Valikoimamme taulujen kuvapinta on aina haalistumaton ja kestävä materiaaliin katsomatta, koska värit kiinnitetään pohjaan UV-valolla. En kuitenkaan suosittele koskaan ripustamaan taideteosta seinälle, johon auringonvalo pääsee paistamaan suoraan.

Mikäli jäit vielä pohtimaan materiaalien sopivuutta tai kaipaat vinkkejä valaistukseen, taulun asetteluun tai kuvan valintaan, autan sinua ilolla.